لشگرکشی فبلت‌های کره‌ای: مقایسه «گلکسی نوت» سامسونگ با «اپتیموس وو»ی ال‌جی

تاریخ ۱۲ اردیبهشت ۱۳۹۱ | عنوان: اخبار

آیا به گجت‌هایی که اندازه صفحه نمایششان حدودا بیشتر از ۴٫۸ اینچ و کمتر از ۷ اینچ باشد، نیاز داریم؟

در این محدوده، تا همین چند وقت پیش، یک خلأ نسبی وجود داشت، گوشی‌سازها و کاربران احساس می‌کردند که حمل گوشی بزرگ‌تر از ۴٫۸ اینچ عملا برایشان مشکل است و ساختن تبلتی کمتر از ۷ اینچ هم به صلاح نبود.


اما شرکت‌های بزرگ کره‌ای سامسونگ و ال‌جی تصمیم گرفته‌اند که با شهامت این خلأ را پرکنند و به کاری دست بزنند که کمتر شرکتی شهامت آن را داشته است.

از آنجا که گجت‌هایی در این اندازه را واقعا نه می‌شود گوشی به حساب آورد و نه تبلت، بعضی اصطلاح فبلت PHABLET را از ترکیب نام این دو ابداع کرده‌اند، تا اصطلاح مناسبی برای اشاره به گجت‌هایی در این محدوده داشته باشند.

فبلت‌ها بیشتر به کار آن دسته ار کاربران می‌آیند که بودجه محدودی دارند و مردد هستند که از بین تبلت یا گوشی، کدام یک را تهیه کنند. این دسته از کاربران می‌توانند با فبلت‌ها، طعم استفاده از هر دو وسیله، را تا اندازه‌ای بچشند.

مشهورترین نام بازار در زمینه فبلت، بی‌گمان گلکسی نوت سامسونگ است، سامسونگ به خصوص در دو سال اخیر نشان داده است که ذائقه کاربران جهانی -ونه فقط سلیقه کاربران کشورهای غربی- را به خوبی می‌شناسد و می‌داند چه چیزهایی برای آنها اهمیت دارد، به همین خاطر است که گلکسی نوت در بازار جهانی و بازار ایران با موفقیت نسبی روبرو بوده است. اما شرکت ال‌جی هم که تلاش دارد سهم خود را از بازار کسب کند به دنبال سامسونگ، «اپتیموس وو» optimus vu را معرفی کرده است.

در این پست گلکسی نوت را با اپتیموس وو مقایسه می‌کنم:

مسلما صفحه نمایش و ابعاد، نخستین چیزهایی هستند که در هنگام دیدن یک گجت، جلب نظر می‌کنند. اپتیموس وو صفحه نمایش ۵ اینچی با وضوح بالا و فناوری IPS دارد، صفحه نمایش گلکسی نوت، ۵٫۳ اینچی است و فناوری آن Super AMOLED است. وضوح صفحه نمایش و چگالی پیکسل‌ها در گلکسی نوت، از اپتیموس وو، بیشتر است. ۸۰۰ در ۱۲۸۰ در مقایسه با ۷۶۸ در ۱۰۲۴٫ به این ترتیب در این قسمت از نظر وضوح صفحه نمایش و همچنین کیفیت صفحه نمایش باید حکم به برتری گلکسی نوت داد.

اما تفاوت جالبی که اپتیموس وو با گلکس نوت و بیشتر گوشی‌های هوشمند دیگر دارد، در نسبت طول به عرض آن است. نسبت اندازه طول به عرض در اپتیموس وو، ۴ به ۳ است، به عبارت دیگر ما با وسیله‌ای سر و کار داریم که به صورت واضحی عریض‌تر از گوشی‌های دیگر است.

همین عریض بودن نسبی اپتیموس وو، می‌تواند دلخواه کاربرانی باشد که دوست دارند با گوشی خود کتاب بخوانند یا وب‌گردی کنند. اما این مطلب، ممکن است باعث شود در دست گرفتن وسیله یا قرار دادن آن در جیب اندکی دشوارتر از گلکسی نوت باشد.

از لحاظ وزن، تفاوت دو فبلت، چندان محسوس نیست، گلکسی نوت فقط ۱۰ گرم از اپتیموس وو، سنگین‌تر است. (۱۷۸ گرم در مقایسه با ۱۶۸ گرم)، از لحاظ ضخامت، اپتیموس، کم‌ضخامت‌تر از کلکسی نوت است. ( ۸٫۵ میلیمتر در مقایسه با ۹٫۷ میلیمتر)


طراحی گوشه‌های اپتیموس وو که به صورت تیز صورت گرفته، جلب توجه می‌کند.

بعد از صفحه نمایش و وضعیت ظاهری، پردازنده، رم و حافظه دو فبلت را با هم مقایسه می‌کنیم. پردازنده هر دو وسیله، دو هسته‌ای است. پردازنده گلکسی‌نوت ۱٫۴ گیگاهرتزی و از نوع ARM Cortex-A9 است، در حالی که پردازنده اپتیموس ۱٫۵ گیگاهرتزی و از نوع Scorpion است، هر دو یک گیگ رم دارند. گلکسی نوت مدل‌های ۱۶ و ۳۲ گیگی دارد و اپتیموس تنها مدل ۳۲ گیگی دارد، هر دو از حافظه جانبی میکرو SD، تا ۳۲ گیگ پشتیبانی می‌کنند.

در حالی که هم گلکسی نوت و هم اپتیموس وو از پروتکل ارتباطی نسل چهارم هم پشتیبانی می‌کنند، چیز مبهم پشتیبانی نکردن اپتیموس وو از GPRS و یا EDGE است، که بر اساس اطلاعات بعضی از سایت‌ها متأسفانه، وو از این پروتکل‌ها پشتبانی نمی‌کند، چنین چیزی اگر درست باشد، برای کاربران ایرانی می‌تواند مشکل‌زا باشد.


اپتیموس وو

دوربین‌های پشت هر دو، ۸ مگاپیکسلی هستند و می‌توانند ویدئو با کیفیت ۱۰۸۰P هم ضبط کنند، دوربین جلوی اپتیموس و گلکسی نوت، به ترتیب ۲ و ۱٫۳ مگاپیکسلی هستند.

باطری گلکسی نوت، ۲۵۰۰ میلی‌آمپری و باطری اپتیموس وو، ۲۸۰۰ میلی‌آمپری است، در حالی که زمان مکالمه با گلکسی نوت در شبکه ارتباطی نسل دوم، بیشتر از ۲۶ ساعت برآورد شده، در مورد وو اطلاعاتی در دسترس نیست و حتی برخی سایت‌ها باطری آن را ۲۰۸۰ میلی‌آمپری هم ذکر کرده‌اند ولی در کل به نظر می‌رسد، برتری در این قسمت با اپتیموس وو باشد.


نمای پشت و جلوی گلکسی نوت سامسونگ

از لحاظ امکانات جانبی اپتیموس وو، با داشتن خروجی HDMI ، جلب نظر می‌کند، گلکسی نوت گرچه خروجی تلویزیون دارد، اما فاقد خروجی HDMI است.

دو برتری گلکسی نوت در قسمت امکانات جانبی، یکی داشتن قلم یا یک استایلوس است که اجازه انجام کارهای ظریفی مثل نوشتن روی صفحه را می‌دهد و دیگری پشتیبانی از فناوری NFC است.

هر دو وسیله جی‌پی‌اس شتاب‌سنج، قطب‌نما، ژیروسکوپ و حس‌گر نزدیکی یا proximity دارند، اما گلکسی نوت فشارسنج یا بارومتری دارد که اپتیموس فاقد آن است. بارومتر، فشار اتمسفر را اندازه‌گیری می‌کند و از آنجا که جی‌پی‌اس خطاهایی در برآورد ارتفاع دارد، بارومتر به تعیین دقیق‌تر محل کاربر کمک می‌کند. البته اپلیکیشن جالب Barometer HD هم برای دارندگان گلکسی نوت می‌تواند وسیله سرگرم‌کننده و اسباب تفاخری هم باشد!

یکی از برتری‌های اپتیموس وو بر گلکسی نوت، اسپیکرهای با کیفیت آن است که فناوری دالبی دارند.

هم گلکسی نوت و هم اپتیموس وو اندروید Gingerbread یا نان زنجبلی دارند، اما به زودی هر دو مجهز به نسخه چهار اندروید خواهند شد.

سؤالی که در آخر بد نیست با شما مطرح کنم این است که آینده فبلت‌ها را چطور ارزیابی می‌کنید، آیا تصور می‌کنید که فبلت‌ها می‌توانند در فضایی بین دنیاهای گوشی‌های هوشمند و تبلت‌ها، خودی نشان بدهند؟

منبع: 1پزشک





نوشته‌ای از ایران موبایل
https://www.irmob.com

نشانی این صفحه :
https://www.irmob.com/modules/news/article.php?storyid=4064