خداحافظ گارانتی، سلام قاچاق .

تاریخ ۱۲ خرداد ۱۳۸۸ | عنوان: اخبار

قیمت گوشی های تلفن همراه گارانتی دار کاهش چشمگیر یافته و به حداقل رسیده است اما بازهم مشتریان از این نوع گوشی ها استقبال نمی کنند.

 


اگرچه عواملی همچون تعرفه بالا واردات برای گوشی های تلفن همراه، فعالیت شرکت های قانونی را به حداقل رسانده، شاهد تلاش آنان برای ماندن در این بازار هستیم به نحوی که این شرکت ها با تعدیل قیمت ، برگزاری قرعه کشی و اهدا جوایز به تحریک تقاضا و حفظ بازار می پردازند.

اما به رغم این اقدامات، کیفیت پایین ارائه خدمات پس از فروش و اختلاف قیمت این گوشی ها با گوشی های بدون گارانتی سبب شده مشتریان علاقه چندانی به خرید گوشی های گارانتی دار نداشته باشند. تنها حدود 11شرکت گارانتی اصلی در بازار تلفن همراه فعالیت اندکی دارند.

بی رونقی بازار تلفن همراه در ماه های گذشته باعث شد شرکت هایی همچون "خدمات طلایی نیا" و "اتصالات" متوقف شدن فعالیت خود را اعلام کنند. شرکت پارس کامتل نماینده رسمی و گارانتی کننده گوشی های ال جی ، سونی اریکسون، اچ تی سی ، ZTE و موتورولا است. شرکت های نیکادل و سیتادل تلکام ، نماینده رسمی سونی اریکسون، پرشین تلکام و شرکت یاس جهان نماینده گوشی های اچ تی سی و شرکت موبایل پلاس نماینده رسمی ZTE در بازار تلفن همراه محسوب می شوند.

در این بازار شرکت ارکان ارتباطات نمایندگی گوشی های نوکیا ، شرکت پارس مایکروتل نمایندگی گوشی های سامسونگ ، شرکت نامداران نمایندگی گوشی های NMC و گلدیران نمایندگی گوشی های ال جی و شرکت تحلیل گران نماینده گوشی های آی میت را به عهده دارند. سود سرشار و تقاضای بالا در فروش گوشی های بدون گارانتی موجب شده تا سهم بیشتر بازار ایران به گوشی‌های قاچاق اختصاص یابد. گوشی هایی که گارانتی رسمی و خدمات پس از فروش ندارند، غیرقانونی وارد بازار می شوند و قیمت آن ها بمراتب ارزان تر از گوشی های گارانتی دار است.

قاچاقچیان كارت‌های تقلبی گارانتی را كه غالبا نام آن‌ها مشابه نام شركت‌های معتبر است و در برخی موارد تنها در یك حروف تفاوت دارد منتشر كرده و گوشی‌های خود را با عنوان گوشی گارانتی دار به فروش می رسانند. بسیاری از گوشی‌های موجود در بازار دارای نمایندگی نبوده و موضوع گارانتی و خدمات پس از فروش برای این گوشی ها معنا و مفهومی ندارد. مفهوم ضمانت‌نامه در ایران سابقه چندانی نداشته و تنها با افزایش كالاهای وارداتی در كشور، طی چند سال اخیر در میان مردم جا افتاده است. آمارهای غیر رسمی نشان می دهد بیشتر مردم اعتقادی به گارانتی گوشی تلفن همراه ندارند و در بسیاری مواقع فروشندگان رسمی هم گوشی های بدون گارانتی به مشتریان خود عرضه می‌كنند. در كشورهای توسعه‌یافته، شركت‌های توزیع‌كننده كالا یا تولیدكنندگان برای جلب مشتری و رضایت بیشتر آنان، در ارایه گارانتی یعنی همان ضمانت نامه برای جذب مشتری بیشتر با یكدیگر به رقابت می‌پردازند. اما این مفاهیم نه تنها در مورد گوشی‌تلفن همراه، بلكه در مورد كالاهای دیگر نیز در ایران جایگاه خود را نیافته‌است.

 





نوشته‌ای از ایران موبایل
https://www.irmob.com

نشانی این صفحه :
https://www.irmob.com/modules/news/article.php?storyid=2780